woensdag 6 oktober 2010

Easy peasy tasje

Soms zitten er van die dingen te broeden in je hoofd. Maar vandaag begon ik er gewoon aan. Dit easy-peasy-tasje is klaar in een wip en ziet er eigenlijk nog wel leuk uit ook ..... Een echt patroon kun je het niet eens noemen.


Benodigdheden: restjes wol, borduurgaren (maar kan van alles zijn natuurlijk) restjes vilt, simpele afbeelding en een knoop of zoals hier een grote kraal .

Zet 18 losse op, *haak een extra losse, keer het werk en begin in de tweede losse haak alle steken met vasten*. herhaal van * tot *. Het is eigenlijk klep en tasje aan elkaar. Dus je kunt zelf kiezen hoelang je het wil maken. Vouw het dubbel maar laat een stukje over voor de klep. 


Heb je de juiste lengte bereikt, de mijne is 32 cm, haak dan de laatste toer als volgt: een losse en beginnen in de 2e vaste, Haak nog 7 vasten, maak een lusje door 5 losse te maken en vervolg met de vasten. 


Kant het werk af. hecht de twee draadjes af en vouw het werk zoals je het tasje wil hebben. Je kunt de grote van de klep nu zelf bepalen. Maak nu de afbeelding van vilt en zet het vast met speldjes, borduur het met borduurgaren. 


Vouw het tasje nu zoals je het wil hebben en steek een paar speldjes zodat het geheel niet kan verschuiven. Naai het met een contrast kleurtje in festonsteek. Zet de knoop of kraal aan.  En klaar is Kees.


Vind je de pootjes leuk? dan kun je ze hier kopiƫren ..............

1 opmerking:

  1. Ik ben juist begonnen met haken... en zie nu dat ik met jouw post al bijna een tasje heb, iets wat ik als eerste wilde uitproberen!
    Ik volg alvast je blogje!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...