zondag 3 oktober 2010

Zoals beloofd het roosjespatroon

dit is maar een klein roosje. Je kunt het eventueel vergroten door meer losse te haken als opzet. In feite haak je eerst een lange slinger die je dan in elkaar 'frummelt' en met steekjes vast zet.

Nodig: restjes van 2 kleuren wol
haaknaald die eigenlijk veel kleiner is dan de naald waarmee je normaliter met dat garen zou haken. Dat maakt dat het bloemetje iets steviger wordt.
Een maasnaald.

Hoe ga je te werk ............................
opzet: 18 losse haken
Toer 1: haak een stokje in de 4 losse *haak een losse en een stokje in de volgende losse* herhaal van * tot *. Eindig met een extra losse en keer het werk.


Toer 2: haak *1stokje, 1 dubbelstokje, 1stokje* in iedere losse van de vorige toer. Herhaal * tot* 14 keer. Kant deze kleur af.Toer 3: Het werk niet draaien. Neem de volgende kleur, haak een vaste in het eerste stokje, *haak 3 vaste (op het dubbele stokje) haak 2 vaste op de volgende stokjes* herhaal dit 13 keer. Eindig met 3 vasten op het dubbele stokje en 1 vaste op het laatste stokje, kant af.


Nu is het tijd om te frummelen ................ draai het roosje in elkaar en naai het vast.


Het roosje is nu klaar en kan op gelijk wat worden gezet, laat je fantasie de vrije loop of zet ze net als hier op vingerloze wantjes :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...