zaterdag 12 maart 2011

Stempelen

Deze week veel gedaan. Maar nog niet alles is voor het web geschikt :)

Gisteren zijn we naar Maastricht geweest. Naast wat stofjes ritsen, garen, biaisband ( ik noem dat net als mijn Oma biesband en toen ik daar bij ons lokale winkeltje om vroeg kon de mevrouw achter de kassa natuurlijk niet anders dan mij verbeteren: Oh u bedoelt "bejéband". Ja mevrouw dat zeg ik biesband)

Ik dwaal af ...............

In Maastricht kocht ik dus naast allerlei naaigerief ook enkele gommen en een gutssetje. Want ik heb al een paar keer van die leuke stempels gezien en wil dat ook zo graag proberen.

Vandaag begon ik dus maar eens aan. Met behulp van photoshop maakte ik een leuk plaatje en printe het af. Om het plaatje op de gom te krijgen maakte ik de gom nat en 'plakte' hem precies op het geprinte plaatje. eventjes goed aandrukken en zorgen dat het niet verschuift natuurlijk. Het gutsen vraagt wat tijd maar ik had het weer snel onder de knie. Vroeger maakten wij thuis linosnedes om zelf kerstkaarten te drukken.


Deze is voor een schoolvriendinnetje van Olav. 
Volgende week is ze jarig en ik heb alvast één cadeautje.

12 opmerkingen:

 1. Heel leuk! Iedereen doet dat precies alsof het het gemakkelijkste werkje van de wereld is. Dat lijkt echt helemaal niet zo. Ik heb het nooit geprobeerd, dus ik kan alleen maar bewonderend oh-en en ah-en.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Keimooi ... en wat goed gelukt zeg!

  (Ik heb 't materiaal ook dadelijk in huis gehaald na de uitleg tijdens 't Stiksel ... maar daar bleef het dan ook bij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem ook geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie stempel! Is Maastricht de moeite voor de stoffenmarkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjee, die is goed gelukt! Ik ga zaterdag naar een beurs, misschien ga ik daar wel voor een gutssetje, ik ben geïnspireerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar kan je in België zo'n gommen kopen?
  Ik vind je stempel supermooi gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Pistolee Ik heb deze bij de Hema gekocht dus ik denk dat ze die hier ook hebben. Je kunt bij de Banier ook speciaal materiaal daarvoor kopen dan ben je niet beperkt tot de grote van een gom. En ze hebben daar ook de kleine gutssetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Lila Ik denk dat er nu zo'n 5 à 7 kramen stonden. Veel nog met Carnaval stoffen en ook veel felle meisjes kleurtjes gezien. Het leek me dat het nu niet echt een hele volle markt was want er waren veel marktplaatsen gewoon open en er waren ook niet erg veel mensen (misschien nog een kater van het carnaval). Ik heb er voor mijzelf twee jerseystofjes gekocht maar eigenlijk zocht ik leuke stof voor mijn jongens maar heb dat niet gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo knap! Moet ik ook dringend eens leren.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...