dinsdag 23 september 2014

appels, appels, appels

zei ik al appels??

onze twee bomen zitten barstensvol
dus de dagen zijn hier gevuld 
met het verwerken van deze luxe
we maken appelmoes
een soort appelstroop
maar ook heel veel sap
heerlijk versgeperst en vol van smaak


plukken 
(als alle laaghangende appels 
verwerkt zijn wordt het zeuren om hulp)
wassen,
klokhuizen er uit,
en persen maar ........
en daarna heel veel zeven (omdat wij nu eenmaal de
doorzichtige versie het lekkerste vinden ...


maar wat dou je nou met al dat sap?
bewaren in flessen kan maar het is dan 
niet zo heel lang houdbaar
en op een gegeven moment pies je appelsap 
............................
dus ik ging op zoek ........
en vond dit op het wereldwijdeweb

* neem enkele drinkpakken van eender wat
* je snijdt de bovenkant eruit
* spoelt het pak heel goed om
(uitkoken is echt niet nodig)
* en dan steek je er een plastiek
diepvrieszak in die groot genoeg 
is om het pak te vullen
* vul het pak met de sap,
* knoop het zakje dicht


en nu hup de vriezer in ......
je kunt de kartonnen verpakkingen later verwijderen 
of je laat ze gewoon zitten 

lekker makkelijk stapelen 
en altijd lekkere


verse appelsap

fijne dinsdag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...