de bomen zijn nog steeds niet leeg ..
vandaag bakte ik een appeltaart
die eens anders dan anders was ...
Benodigdheden:
voor de bovenkant:
- 225 gram havermout
- 1 cup walnoten grof gesneden
- 55 gram Bruine suiker
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 110 gram gesmolten boter
- voor de vulling:
bereiding:
doe alle ingredienten voor de bovenkant
in een kom en mix het goed
zet dit apart
doe met de appelen, het citroensap
de kaneel en de gember hetzelfde
vul een bakblik met de bodem en leg
hierop het appelmengsel
dek dit alles af met de topping
bak de taart volgens instructies van
het kruimeldeeg
mijn taart ging 10 in een oven op 225
waarna ik het lager zette en de taart nog eens
40 minuten baket op 180 graden
maar ik kan me voorstellen dat
de instructies van die kant en klaarbodems verschillend zijn
let in iedergeval op dat de bovenkant niet
te donker wordt en dek het anders af met folie
ze konden hier thuis bijna niet wachten tot 'hij' koud was ....
zet dit apart
doe met de appelen, het citroensap
de kaneel en de gember hetzelfde
vul een bakblik met de bodem en leg
hierop het appelmengsel
dek dit alles af met de topping
bak de taart volgens instructies van
het kruimeldeeg
mijn taart ging 10 in een oven op 225
waarna ik het lager zette en de taart nog eens
40 minuten baket op 180 graden
maar ik kan me voorstellen dat
de instructies van die kant en klaarbodems verschillend zijn
let in iedergeval op dat de bovenkant niet
te donker wordt en dek het anders af met folie
ze konden hier thuis bijna niet wachten tot 'hij' koud was ....
fijne zondag!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten