woensdag 11 mei 2011

Stunning

Ongelofelijk maar waar er zijn al 52 deelnemers aan de give away. 
Die staat nog open tot 14 mei dus voor wie nog wil deelnemen:
En aan iedereen die al deelneemt heel erg bedankt. 
Ik vind het overweldigend!

Lennard schrijft graag verhalen maar schrijft ze het liefste eerst in het klad. Zodat 'ie' wat kan oefenen. Nu was de voorkant van zijn schriftje zo glad en glibberig dat geen enkele pen/stift/potlood er op leek te houden. Het schriftje "schreeuwde" om een omslag. En omdat ik op deze blog heel veel inspiratie op deed broeide er iets in mijn hoofd  en dat had dit tot resultaat:Ik gebruikte dezelfde textielverf als welke ik gebruikte voor de "zeefdrukken" van de give-away en het
tafelkleedje. Te weten: Marabu Textil Plus (de verf is beter dekkend dan de gewone). Het zou tot 40°C wasbaar moeten zijn (heb ik nog niet uitgeprobeerd) Het is voor 100% katoenen stoffen en gemengde stoffen met max. 20% synthetisch garen.Voor de stof gebruikte ik de ongebleekte katoen versie van den Ikea €4 de meter.
Allereerst begon ik met een random donkerblauw vlekken patroon, gemaakt met een in verf gedopt schuursponsje. Daaroverheen stempelde ik lichtblauwe golven met behulp van een zelfgemaakte stempel van knipfoam (als je dat zo noemt tenminste) ik schilderde met de kwast wit daartussen. De groene pompeblêden (da's Fries voor de bladen van een waterlelie) zijn er later met een 'zeefdruk' over heen gezet. Ze werden geaccentueerd met zwart.Toen de stof gedroogd en gestreken was heb ik er random stiksels over heen gemaakt. Daarvoor moest ik wel een jeansnaald gebruiken want met alle verflagen werd het een behoorlijk stevige stof. De stempel van Lennard had ik al eens eerder gemaakt dus die kwam nu goed van pas.En nu maar weer iets nieuws verzinnen :) Want deze techniek is echt super gaaf!

3 opmerkingen:

  1. Is volgens mij ook mijn ding, ik werk vaak met textielverf van Marabu en het wassen is geen tot nu toe geen enkel probleem.
    Mooi ontwerp, mee doorgaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, gij hebt echt altijd van die superideeën!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...