dinsdag 10 januari 2012

Huishoudboekje

Vroeger bij mijn oma speelde ik met een schattig doosje. Met allemaal gleufjes en van die opschriften als: brandstof, verzekering en huishoud-art. Het was een doosje voor het huishoudgeld en natuurlijk van Brabantia.  Ik dwaal af ............
Vanaf 1 januari 2012 ben ik begonnen met een frisse Excel en heb ik onszelve een huishoudboekje aangemeten. Gewoon om eens een beter overzicht te krijgen waar onze centen blijven ............ Tot nu toe is het vooral brandstof en voeding (veel voeding, hééél veel voeding) want met 4 opgroeiende tieners verdwijnt daarin veel. En zoals ik al eerder zei ik wil niet op de voeding gaan minderen maar er wel veel bewuster mee omgaan. Opmaken wat er in de koelkast en voorraadkast staat en datgene wat ik invries gebruiken. Vanavond staan er dus opgebakken aardappeltjes, witloofsla en (ingevroren) worstjes en een overgebleven groenteburger op het menu. Voor morgen heb ik een quiche van (ingevroren) bladerdeeg met chorizo (moet nodig op), broccoli, tomaat en (ingevroren) geraspte kaas.

De kinderen valt het wel op. Ze mopperen af en toe dat er 'niks' in huis is maar als ik ze dan alternatieven aanbied en vertel dat dit eerst op 'moet' voordat er nieuw wordt aangekocht dan knikken ze begrijpend (lees:  rollen met hun ogen, 't blijven prepubers hè)

Jammer genoeg merk ik het nog niet echt aan mijn afvalberg want met al dat ruimen van kasten gooi ik zoveel weg dat onze container tot de nok toe is gevuld en we zelfs extra piekzakken moesten aankopen.

Houden jullie een huishoud'boekje' bij??

5 opmerkingen:

 1. dat van die pubers komt me heel erg bekend voor ...
  ik wil ook de vriezer leegmaken en er komen dan iets andere (maar niet minder lekker) combinaties op tafel. zoonlief houd niet zo van erwtjes maar op het moment gooi ik ze overal doorheen de spaghettie, wokken etc etc. en dan rolt hij inderdaad met zijn ogen...
  ik hou ook al jaren een kasboekje bij.
  gr jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij doen het niet maar ik overweeg het wel. Hier drie pubers in huis en schrik toch ook van hoeveel geld we uitgeven aan eten, in de supermarkt aleen al is dat ruim duizend euro per maand en dan zijn we nog niet naar bakker, markt of slager geweest. Ze vreten de oren van onze kop zeg ik vaak :-)
  Dat doosje van je oma is wel grappig, ik vrees alleen dat we er hedentendage niet meer komen met muntjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi doosje van oma!
  Geweldig!

  En nee...wij houden geen huishoudboekje bij. We zijn van nature al aardig zuinig haha

  Al moet ik zeggen dat je met een baby ook heel veel uitgeeft (luiers luiers luiers haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super leuk doosje :)

  ik heb eigenlijk nog nooit gehoord over een huishoudboekje :)
  maar nu wel


  Hou je haaks
  kapitein haakje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een hele poos (lees: jaren) een huishoudboekje bijgehouden, maar met alleen bijhouden schiet je ook niets op...., dus ben ik er maar mee gestopt. Het is ook wel veel werk vind ik.
  En dat met die pubers (zucht) ...die van ons denkt dat we een soort winkel zijn waar alles altijd op voorraad moet liggen (nogmaals zucht)...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...