zondag 8 januari 2012

Nieuwe aankopen

Waaat hoor ik jullie denken??
Wat met dat meer=minder?? 
Er zou toch alleen nog maar weggesmeten worden en zeker niks nieuws worden aangekocht??

Ja, ja, ik weet het. Het vlees is zwak zullen we maar zeggen. Maar het is toch niet zomaar iets dat ik kocht. Bij de action.be zag ik namelijk plotseling dat ze LED-lampen verkopen met 'gewone' fittingen. En daar kon ik nu eens niet aan voorbij. Veel van onze lampen zijn al voorzien van die lage energielampen. Maar we hadden een paar kapotte en moesten dus nieuwe. LED-lampen verbruiken echt heel erg weinig. De grote is 1,7 watt. Geen idee wat dat voor gevolgen heeft voor je stroomverbruik maar minder zal het zeker zijn. De meeste spaarlampen die we tot nu toe gebruikten 7 tot 10 watt geloof ik.

LED lamp Spaarlamp Gloeilamp
2 Watt 5 Watt 25 Watt
4 Watt 8 Watt 40 Watt
7 Watt 12 Watt 60 Watt

16 Watt 75 Watt

20 Watt 100 Watt

33 Watt 150 Watt

Soort Verlichting Branduren (ongeveer)
Gloeilamp 1.000 uur
TL-lamp  10.000 - 60.000 uur
Spaarlamp 3.000 a 15.000 uur
LED-lamp 20.000 a 40.000 uur


Als je meer wilt lezen kijk dan hier ....................

Intussen gaat het hier gestaag verder met de meer=minder acties. Vandaag wilde onze jongste in bad. Ik vroeg hem om dan toch maar onder de douche te gaan. Want die jongens laten het bad bijna tot aan het randje vollopen en eigenlijk is dat toch niet echt nodig. Onder luid gemor ging hij douchen ............... maar hij ging!!!
Ook zijn steeds meer kasten aangepakt en rommel opgeruimd danwel weggegooid. Volgende week wil ik mij eens gaan storten op de inhoud van de boekenkasten (wij hebben er hier een aantal verspreid over het huis) omdat we daarmee voor het goede doel op boekenbeurzen willen gaan staan (daarover later meer).

Ik blijf het moeilijk vinden om tegenover mijn kinderen duidelijk te maken dat ze alles eerst op moeten gebruiken voordat er iets nieuws aangekocht kan worden. Maar zoals Mme Li in de commentaren zo mooi verwoordde: Af en toe een verloren veldslag is nog geen verloren strijd!
Wij houden vol!!

6 opmerkingen:

 1. That's the spirit! Jullie zijn goed bezig als ik dat zo lees!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zulke aankopen tellen niet, vind ik. Goed bezig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een heel goed initiatief. Misschien merk je dit niet na een maand, maar het zal zeker zichtbaar zijn in de het jaaroverzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker goed bezig! Tegenwoordig vind je betere LED lampen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De besparing met LED is tegenwoordig enorm. Met de hoge energiekosten en steeds lagere investering is een LED lamp steeds eenvoudiger terug te verdienen. Voor zowel particulieren als bedrijven zijn er veel LED oplossingen ter vervanging van TL lampen en halogeenlampen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...