dinsdag 3 januari 2012

Meer met minder!

Eigenlijk heb ik het helemaal niet op 'goede voornemens' over het algemeen wordt ik daar verschrikkelijk sjacherijnig van. Vooral als ze te maken hebben met gewicht, (minder) eten en dan ook nog verplicht sporten ..................... dus ik doe er niet meer aan. Hoe ouder je wordt dez te makkelijker lijkt het allemaal te worden.

Maar toch voel ik er eentje stiekem opkomen. En dit artikel en deze blog maakte me alleen maar meer duidelijk dat we er misschien echt iets aan zouden kunnen gaan doen ............................Maar hoe leg ik dat uit aan vier tieners die eigenlijk voortdurend van alles 'nodig' hebben. Nee mama, ECHT ik kan niet LEVEN zonder ............................... (vul in: boeken, gsm, muziek, langdurig douchen, nieuwste games, U(rrr)GGs enz enz) Nu hebben we de meisjes al op een soort van rantsoen. Ze krijgen per maand een vast bedrag en 'moeten' het daarmee doen. Ik zeg met nadruk 'soort van' want ze weten regelmatig bij hun vader geld af te troggelen omdat ze zo nodig toch nog iets extra's willen kopen of doen. En hij trapt daar in. Iedere keer weer.............. Daar gaat mijn goede voornemen al, nog voordat ik eraan begonnen ben voel ik mij al ondermijnt.

Met de jongens gaat het over andere dingen. Olav is gek van games en sinds kort gek van lezen. Hij consumeert vooral spellen voor de Wii. Lennard daarentegen is waarchijnlijk de grootste uitdaging. Hij koopt graag ziet veel en wil veel dingen hebben. Niet dat ze altijd veel geld kosten maar het zijn toch vooral prullaria. Winkels als de Zeeman en de Action vind hij top (daarmee alles gezegd hebbende :)

En dan nog eens iets. Ik maak veel spullen en ik heb daarvoor ook materialen nodig natuurlijk. Allereerst neem ik mij voor om vaker naar de Kringloop te gaan. Maar ik ga ook eens aan de gang met alle wol die ik nog heb liggen. Zodat ik nog meer kan weggeven :).

Ik heb dus alleen nog maar een voornemen, zonder een goed uitgewerkt plan. Maar ik moet zeggen dat ik het motto 'ervaringen ja, bezit nee' erg aanlokkelijk vind.

En nu ga ik verder met het opruimen van mijn garage :)
Fijne dag allemaal!


4 opmerkingen:

 1. Laat ik het toch een heel erg mooi voornemen vinden!
  Hier in huis is er ook de eeuwige strijd tussen wel - niet nodig hebben en verwennen - toegeven - niet kunnen weerstaan ...
  Maar als iedereen het zou proberen om meer met minder te doen, dan schieten we vast ook al een heel eind op. Dus ik zou zeggen, ga er voor, leg uit waarom en laat je niet doen. Af en toe een verloren veldslag is nog geen verloren strijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me een prima voornemen en ik denk er over om met je mee te doen. Mijn hoofd zit soms ook helemaal vol van alle uitpuilende kasten hier.
  Ik denk er nog eens even over na, hoe ik dit voor mezelf gestalte kan geven...
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh ik doe mee!
  Geweldig!
  Precies waar we allemaal aan toe zijn!

  Ga je hier nog meer over bloggen?
  Ik doe mee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na dit bericht en je opruimactie ben ik er vandaag ook in gevlogen. Het loont wel hoor, het oogt hier 'opener'. Maar ondertussen loert het mannetje dat zegt dat een bezoekje aan de stoffenbeurs ook echt niet nodig is...

  Afwegen dus, damn, het leven kan toch moeilijk zijn...

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...