zaterdag 21 september 2013

ons bent zuuuunig

vandaag plukte ik de laatste 
tomaten uit onze kleine moestuin
en aangezien ze nu overal in de aanbieding zijn,
ik ook nog een flinke zak had gekregen
zaten we op overschot ....
kijk nou die twee schattige mini's :)


niet gedraald en fluks
de tomaten tot saus gedraaid


eerst heb ik ze samen met wat ajuin,
knoflook, wortelen en verschillende kruiden 
(oregano, basilicum, enkele blaadjes 
laurier en peper naar smaak)
 in een grote ovenschaal
zacht laten worden
(ongeveer 1 uur op 180° C)


dan in de blender
en op het vuur ....
 evt op smaak brengen en tot de
 gewenste dikte laten inkoken

 huppetee in wat potten 
en we kunnen weer enkele keren 
zelfgemaakte spaghettisaus eten ......


de gratis labels vond ik hier

4 opmerkingen:

  1. owww dat is toch heerlijk je eigen pasta saus ♥
    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh niets heerlijker als dit! Enne....draai je de deksels gewoon zo dicht en blijft het dan lang goed? Of moet je ze toch echt luchtdicht sluiten, hoe je dat dan ook moet doen ;)

    Fijne zondag

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de potjes tot bijna boven in gevuld met de hete saus. Dan de deksels erop gedraaid en ze onderste boven laten afkoelen. Volgens enkele websites moest dat voldoende zijn. Maar ik heb het nog nooit eerder geprobeerd dus kan je niet vertellen of het zo ook echt zal lukken :)

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...